magyar ESOMAR napló

Mészáros József piackutató szakember vagyok. Megpályáztam és elnyertem az ESOMAR (a piackutatás nemzetközi szervezete) nemzeti képviselői posztját. Ezt a felületet a hazai ESOMAR közösséggel és a piackutatási szakmával való kommunikációra használom.

Friss topikok

Linkblog

Piackutatás Napja 2013. II.

2013.06.28. 18:59 | esomar | Szólj hozzá!

Előadói szempontból, a prezentált anyagokat illetően a mostani a legjobban sikerült Piackutatás Napja volt, amit eddig láttam.

Ma a Guardianban megjelent az egyik előadónak Francesco D'Orazionak a konferencián is bemutatott anyaga, illetve cégének oldalára is feltette a teljes tanulmányt.

Kvalitatív kutatói pályázatok

2013.05.06. 15:19 | esomar | Szólj hozzá!

Ahogyan három évvel ezelőtt, a QRCA 2013-ban is meghirdet pályázatokat szenior és junior kvalitatív kutatóknak. Ilka Kuhagen volt olyan szíves ismét és átküldte a linket, sőt kifejezetten arra kért, hogy osszam meg veletek az információt. Hajrá polgártársak, pályázzatok!

Piackutatás Napja 2013.

2013.05.03. 11:02 | esomar | Szólj hozzá!

Mindenki figyelmébe ajánlom az idei, ESOMAR által támogatott, Piackutatás Napja rendezvényt. Az ESOMAR részéről nem csak a két keynote speakerrel, Francesco D’Orazio és Sven Arn előadásaival járul hozzá a rendezvény sikeréhez, hanem Dieter Korczak az ESOMAR ex-officio elnöke, aki most is hatékonyan segíti a jelenlegi vezetőség munkáját, is bevezető beszédet mond a rendezvény előtt.

Mindenkit szeretettel várunk!

A szokásos

2013.05.02. 15:39 | esomar | Szólj hozzá!

Címkék: video NewMR

Szervusz, bárki is vagy, aki idetévedt.

Megpróbálok újra életet lehelni ebbe a blogba, most egy fél évig nem volt módom rá, újabb műtét, újabb lábadozás. Tom De Ruyck hívta fel a figyelmemet erre az eseményre, amelynek az előadói is figyelemreméltóak és a youtube-on van egy egész videókönyvtára is.

Atlantai kongresszus

2012.09.12. 06:56 | esomar | Szólj hozzá!

Apropó, akinek nem volt lehetősége kijutni Atlantába, az most először a világtörténelemben megnézheti a kongresszus eseményeit élő videoadásban. A fizetési rendszert időegység alapon szabták meg.

Az ESOMAR új vállalati tagság rendszere

2012.09.12. 06:50 | esomar | Szólj hozzá!

Bejelentették hát Atlantában a megváltozott tagsági rendszert.

Aki valaha kapcsolatba került az ESOMAR-ral tudhatja, hogy eddig csak az egyéni tagság intézménye létezett a szövetségnél. A tagok igénye azonban életre hívta a vállalati tagság intézményét. Sokszor az ESOMAR-nak nem az egyéni tagok, hanem az iparági szereplők vállalati érdekei miatt kellett fellépnie. A fentieken kívül a változtatást indokolja az is, hogy az ESOMAR szerette volna szervezetét modernizálni, tagjainak globális képviseletét minél jobban ellátni, a gyorsan változó jogi környezethez alkalmazkodni és nem utolsósorban szeretne új tagokat toborozni és minél nagyobb bevételhez jutni.

Az átalakítást támogatja, hogy egyes más iparági szereplők mint, az MRS, MRA és a MRIA már sikeresen végrehajtották ezt az folyamatot.

Az ESOMAR tagok emlékezhetnek, hogy erről a kérdésről kétszer szavazhattunk, először 2011. októberében, amikor 89,9%-unk támogatta ezt az átalakulási kezdeményezést, illetve 2012. márciusában amikor ez az arány már a régi népfrontos időket idézte a 95,5%-al.

Az új tagsági viszonyban a vállalat ismeri el az ICC/ ESOMAR szakmai előírásokat. Lesznek nem személyekhez kötött (designated, transferable) tagságok, amely a vállalat tulajdonában lesz és arra a személyre ruházza át, akire jónak látja.

Az új tagsági formának már most is vannak tagjai, az alapítók: ügyféloldalról az Altria (itthon Philip Morris), és néhány kis kutatóügynökség multi, amelyek a innovatívak és gyorsan növekedők: Bazisgroup, BrainJuicer, B2B, Insites, MAP, Psyma, SKIM.

Személyes véleményem az, hogy bár az ESOMAR deklarált célja, hogy a jelenlegi előnyök ne vesszen el, ne sérüljenek a jelenlegi tagok érdekei (fognak), mégis csak azon cégek fognak profitálni az új rendszerből, amelyek képesek előnyükre fordítani, kihasználni a globalizációs hatásokat.

Aki nagyon részletesen kíváncsi az ESOMAR vállalati tagság jellemzőire, az kattintson a fenti vállalati tagság linkre.

Radikális változások az ESOMAR-ban

2012.09.10. 20:01 | esomar | Szólj hozzá!

A múlt hét előtti héten az ESOMAR, pontosabban Finn Raben ügyvezető egy webinaron mutatta be az ESOMAR várható szervezeti, tagsági változásait. A nemzeti képviselőknek ezeket az információkat csak az embargó elteltével szabad bemutatniuk. Az éves kongresszus, amely egyúttal a szervezet 65. születésnapját is ünnepli, 8 óra múlva kezdődik Atlantában. Ugyan ma már megtörtént a (nemzeti) kutatási szövetségekkel való találkozó, de részletes információkkal valószínűleg csak a következő napokban fogok tudni szolgálni.

Újabb tag a hazai ESOMAR közösségben

2012.09.10. 19:46 | esomar | Szólj hozzá!

Címkék: tag új ESOMAR

Az idén több korábbi magyar ESOMAR tagtól voltam kénytelen elköszönni - főként gazdasági okok miatt. Igyekszem felhívni azokat, akiket nem találok a friss listán, lemorzsolódtak, így sikerült például Kőris Tamással egy adminisztratív botlást kijavítanunk.

Éppen ezért nagy öröm egy új ESOMAR tag érkezése. A múlt héten Barcza Enikő ajánlott egy kollégát, akinek egy másnapi beszélgetés után jóváhagytam felvételi kérelmét.

Tóth Bence kutatói karrierjét a Kleffmann agrárkutató cégnél kezdte. Az itteni projektmenedzseri pozíciója később kiterjedtebb feladatkörrel egészült ki, a romániai tevékenységek egy részét és az ad-hoc kutatókat is irányította.

Bence szakmai útját a Szinapszisnál mint divízióvezető folytatta, majd innen az Ipsoshoz került.

A szakmai közönségben mint a trade-off módszerek szakértője szerzett elismerést.

Most saját cégét indítja útjára, sok sikert kívánok hozzá!

Új ESOMAR tag

2011.05.17. 16:57 | esomar | Szólj hozzá!

Örömmel mutatom be a hazai ESOMAR közösség új tagját, Kőris Tamást. Tamás ajánlója Strausz Gábor volt. Néhány sorban olvashatjátok a róla tudható dolgokat.

 

Tamás több mint tíz éve foglalkozik piackutatással, végigjárva annak szinte minden lépcsőfokát. Az egyetemi évek alatt kérdezőként kezdte ismerkedését a szakmával. Néhány „ügyféloldali” kitérő után kutatóként és marketing tanácsadóként folytatta egy kis, hazai tulajdonú cégnél, ahol az eltöltött évek során alaposabban megismerkedett a terepmunka-koordinálási és adatfeldolgozási feladatokkal is. 2004-ben csatlakozott a Synovate magyarországi csapatához, ahol később kutatási igazgatóként felelt a kutatói csapat szakmai irányításáért. 2006-tól kezdődően a Synovate nemzetközi márka- és kommunikációelemzési módszertani szakértői csoportjának tagjaként vett részt a cég márkázott kutatási megoldásainak továbbfejlesztésében és a régiós kutatók képzésében, illetve megbízott ügyvezetőként előkészítette a Synovate prágai irodájának átszervezését. 2009-ben három kutató kollegájával megalapította az InsightLab-et, mely egészen a közelmúltig stratégiai együttműködés keretében felelt a MASMI Hungary ad-hoc kutatási részlegének tevékenységéért, illetve szolgált a cégcsoport conjoint és motivációkutatási módszertani tudásközpontjaként. Ez év márciusától az InsightLab saját márkanéven nyújt teljeskörű piackutatási szolgáltatást.

Kongresszus és konferencia

2011.05.03. 13:13 | esomar | Szólj hozzá!

A mai naptól lehet jelentkezni az ESOMAR idei, amszterdami kongresszusára. Remélem, sok kollégával lesz módom találkozni ott.

Úgy néz ki, minden rendben megy a Piackutatás Napja 2011. rendezvénnyel kapcsolatban. Még a korábban jelentkezett problémák is elsimulni látszanak. Akit esetleg nem ért el az üzenetem e-mailben és az ESOMAR tagja, annak ide másolom a levél tartalmát:

Kedves barátom, kollégám, tisztelt ESOMAR tag!
 
Ahogyan talán már értesültetek róla, az idén a Corvinus Egyetem hagyományos piackutatási rendezvénye, a Piackutatás Napja 2011., a hazai piackutatási szervezeteken túl az ESOMAR támogatását is élvezi, illetve a keynote előadója maga Dieter Korczak, az ESOMAR elnöke. Ezen alkalomból szerveztünk Simon Judit professzorasszonnyal közösen egy elnöki fogadást, amelyen találkozhatnak az ESOMAR tagok egymással, illetve az elnökkel.
A fogadás helyszíne a BCE központi épülete (Fővám tér 8.), Rektori Tanácsterem, időpontja 17:00 h.
Természetesen a konferencián való részvételt ezúton is bátorítom, de ha mégsem tudsz részt venni rajta, akkor is várunk a fogadáson.
 
Üdvözlettel;
 
Mészáros József
ESOMAR nemzeti képviselő

Régiós nagyobb ESOMAR esemény 2012-ben

2011.04.08. 15:45 | esomar | 1 komment

Anna Alúval (fejlesztési és rendezvény igazgató az ESOMAR-nál) beszéltem a héten, és a múlt héten, aki arról kérdezett, hogy milyen lehetőségeket látok egy nagyobb regionális rendezvény megszervezésére. Nagyon szívesen venném, ha ti is elmondanátok a véleményeteket. Előre is köszönöm!

Akkor a főbb kérdések:

- Mi legyen, mi lehetne a témája a rendezvénynek?

- Kell-e, hogy a rendezvény a keleti fejlődő gazdaságokra fókuszáljon?

- Legyen inkább általánosabb, szakmaibb témának a középpontban állnia?

- Mi lehetne a három legfontosabb téma?

Resurrection

2011.04.06. 16:15 | esomar | Szólj hozzá!

Újraindulok. A negyedéves hallgatásnak ismét egészségügyi okai voltak. Mivel ez sem a privát életemről szóló blog, sem orvosi témájú, nem bontanám ki tovább ezt a kérdést.

Egy komoly mulasztásom volt az utóbbi időben, amely a betegségeim miatt elmaradt. Ez pedig az amszterdami következő kongresszus előadásainak készítésére vonatkozó felhívás közrebocsájtásának elmulasztása. Utólag is elnézést kérek mindazoktól, akik emiatt nem készítették el a szinopszisukat az ESOMAR kongresszusára.

Két friss dologra szeretném a blogom olvasóinak figyelmét felhívni. Az egyik, hogy Ilka Kuhagen az egyik kvalitatív világszervezet (QRCA) képviselője arra kért, hogy az általuk először meghirdetett két ösztöndíjat népszerűsítsem. Az egyiket egy fiatal kutató számára hozták létre, egy vagy két év tapasztalattal rendelkezőket várnak, a másikat pedig idősebb, két évnél több tapasztalatot szerzett kutatók számára indították. Részletes információkat innen lehet kapni.

A másik fontos dolog, hogy az idén a Corvinus Egyetem, vagyis Simon Judit professzor asszony által szervezett A Piackutatás Napja 2011 több szempontból is érdekes lesz. Egyrészt az ESOMAR elnöke lesz az egyik kulcselőadó, erre az eseményre szeretnék szervezni egy elnöki fogadást a helyi ESOMAR tagok részére, másrészt a régióban jelen lévő ESOMAR tagokat is meginvitálom a rendezvényre. Ezeket a kezdeményezéseket előzetesen már jóváhagyta Amszterdam. Bizakodással tölt el, hogy a kettészakadt szakmai képviselet két szervezete, a PMSz és a PPT közösen támogatja a rendezvényt.

Tegnap este

2010.12.16. 12:19 | esomar | Szólj hozzá!

Tegnap este elmentemben a kapuban belebotlottam egy középkorú nőbe, az első lehetséges résztvevőbe, aki a fókuszcsoportra érkezett. Mint jó cserkész, aki vagyok, megkérdeztem, segíthetek-e valamiben. Hogyne, felelte, valami piackutatási biszbaszra jöttem. Milyen jó egy ilyen motivált interjúalannyal találkozni, aki szinte vallásos áhítattal közelít választott munkánk felé. Bearanyozta a napomat.

Szolgálati közlemény

2010.12.16. 11:52 | esomar | Szólj hozzá!

Sziasztok!

Voltam olyan béna, hogy egy szakértő tanácsára a forráskódba írtam be az athéni út jellemzőit, hogy szépen lehessen formázni a posztokat. Sokat fordítottam a 4-5 ppt/pdf anyagból, ami rendelkezésemre állt. Valami Java vagy Flash lefagyasztotta a gépemet minden elszállt, jó ideig nem is jöttem ide a blogra mérgemben. Igen, a blog egyfajta tükör és nem szívesen nézek szembe a hülyeségemmel. Év végéig nem sok időm lesz, de próbálok valamit ideírni.

 

A videós posztomba ágyazott képből nem mindenki tudta visszafejteni mind a hatot, így hajtás után beágyazom.

Az athéni út

2010.10.28. 14:43 | esomar | Szólj hozzá!

Ma este a PMSz esti közgyűlésén az ESOMAR athéni, a kutatási tagszervezetek számára összehívott talákozójáról számolok be.

Ugyanaznap délelőtt volt a nemzeti képviselők találkozója is, arról hamarosan írok.

Ha esetleg valaki nem találkozott volna vele, itt található Kertész Balázs (Szinapszis, PMSz) beszámolója: pmsz.org/index.php

Mosolyt az arcokra! Fókuszcsoportok

2010.10.26. 11:48 | esomar | Szólj hozzá!

Címkék: humor fókuszcsoport sonyericsson xperia

Csupa móka, kacagás. Hat videó, fogyasszatok egészséggel!

 

 

Ma van a szavazások zárónapja

2010.10.26. 10:09 | esomar | Szólj hozzá!

Kedves olvasók!

 

Elnézést a csendért, hamarosan újra beindulok, addig is szolgálati közlemény.

Ma délben zárul a szavazás, amelyben dönthettek az ESOMAR elnök, az alelnök és a tanácstagok személyéről.

Jó szavazást!

ESOMAR Kongresszus Athénban

2010.09.10. 15:46 | esomar | Szólj hozzá!

A PMSz segítségével szombaton kimegyek Athénba. Ezúton is köszönöm a támogatást!

Elhatároztam, hogy csiripelni is fogok erről, de tegnapelőtt twitter szerverei karbantartás miatt hol működtek, hol nem, tegnap pedig eredménytelenül próbáltam módosítani a profilomat. Meglátjuk.

Ha jobban megtalálsz úgy, az accountom: piac_kutat6

Kövess, hogy ne legyek nép nélküli próféta ;)

Isten nagyobb dicsőségére

2010.08.24. 00:49 | esomar | 4 komment

Pázmánytól kölcsönöztem, vettem a címet, az első írás címe még ideillőbb: AZ MOSTAN TÁMATT UJ TUDOMÁNYOK HAMISSÁGÁNAK TÍZ NYILVÁN-VALÓ BIZONYSÁGA.

Igaz, az én írásomnak csak nyolc pontja lesz.

A tegnapi napon láttam, hogy a piackutatas.blog.hu-n a kollégák nagyon szépen, több ízben és korrekten beszámoltak az ESOMAR-os purparléról. Köszönöm és elnézést, hogy nem követtem a megjelenést.

Most a reagálásom hosszúsága miatt a saját blogomban fűzök megjegyzéseket egy másik, itt található blogbejegyzéshez.

Bocsásson meg mindenki, hogy ilyen későn reagálok egy májusi cikkre, de mint tudható, akadályoztatva voltam.

 

Bár a kollégák már jelezték fenntartásaikat a cikkel kapcsolatban, az olvasókra bízták, hogy elválasszák a magot az ocsútól, a teljesség igénye itt nélkül következzen a véleményem a Ray Poynter blogjából fordított cikkre:

 

Mitisírahogyishíjják? A Resarch World összevont július-augusztusi száma

2010.08.13. 17:40 | esomar | Szólj hozzá!

Címkék: lapszemle magazin world research

Kedves olvasó!

 

Most megpróbálkozom valami újjal, ami azért szorosan kapcsolódik az ESOMAR tevékenységéhez, a havi rendszerességgel (persze tudom, a mostani is kéthavi július-augusztusi) megjelenő Research World cikkeit próbálom meg szemlézni.

Az RW minden száma tematikus. A jelenlegi címe: A következő generáció - jövőre oktatás

A Simon Chadwick főszerkesztő által jegyzett lapban - Simon azelőtt a világ akkori 9. legnagyobb kutatóhálózatának CEO-ja volt, mielőtt 2005-ben az NOP-t a GfK elnyelte volna - a szerkesztői cikk lényege kissé szarkasztikusan: az iparág megváltozóban, sokkal több kreativitásra lesz szükség, gyertek fiatalok, mert az itt az a sikeres, aki folyton érdeklődik és kíváncsi - éppen ezért milyen menő ez a szakma, sosem fogsz unatkozni (kissé önmagába visszatérő okoskodás, nemdebár). Na és mert ti fiatalok legalább értitek, mi a kánya az a Twitter, Facebook, miegymás.

Tanmese: Az ISO, Anderson és az ESOMAR

2010.08.09. 19:07 | esomar | Szólj hozzá!

Címkék: anderson iso

Kedves olvasó!

 

Egy történetet mesélek ma el, de mivel oly kiterjedt és terjengős ezért röviden összefoglalom és igyekszem linkekkel ellátni.

Tom H. C. Anderson az ESOMAR egyesült államokbeli nemzeti képviselője - volt. Tom saját honlappal/bloggal rendelkezik és a közel 9000 taggal bíró NextGen Market Research Linked In csoport sztárja.

Az ESOMAR egy hónappal ezelőtt lemondatta az ESOMAR nemzeti képviselői posztjáról.

Mi vezetett idáig? Az Egyesült Államokban a CASRO, ami olyasmi, mint az ESOMAR, de nem vált annyira globális szervezetté, inkább az USA-ra fókuszál, az élére állt az új iparági (piackutatási) szabványok bevezetésének. Ezeket a szabványokat eredetileg az EFAMRO (a kutatók szervezeteinek szervezete - korábban Magyarországot én képviseltem benne) dolgozta ki, később az ESOMAR is teljes erővel támogatta.

Tom a saját oldalán kívül a rendkívül népszerű NextGen MR Linked In csoport oldalán is kíméletlenül nekiment az ötletnek. Érvei nem túl szofisztikáltak a vitában, ellenben hecckampányszerűvé tette az ISO-ról való beszélgetést. Egyik ötlete például az ISO gyalázó mém verseny.

Nem tudom pontosan, mi a tanulsága a történetnek, azt látom, hogy egy mindkét félnek negatív eredményt hozó játszma lett belőle.

  • Tom nem mutatott túl sok diplomáciai érzéket és nem alakított ki értelmes és igényes vitát a blogján. Elveszítette ezt a társadalmi megbízatását és biztos, hogy nem mindenki szemében növelte személyiségének hitelességét.
  • Az ESOMAR nem tudta rávenni, hogy másként és mást kommunikáljon. Kissé a brüsszeli bürokráciára jellemző módon azonnali radikális eltiltás/leléptetés mellett levelet is kiküldött a képviselőknek - sajnos nem volt még módom alaposan átolvasni és aláírni, nagyjából hűségeskünek tűnik-, ezek a kemény adminisztratív eszközök nem erősítették a szerethető imázsát a szervezetnek. Ráadásul Tom netes hecckampánya folytatódik.

Az eset után a mexikói kutatási szövetség (AMAI) lemondta Tom szeptemberi főelőadói szereplését a szervezet éves kongresszusán. Ellenben most július végén kapott egy meghívást a Brandfestival-tól az október 21-i, budapesti rendezvényre. Aki akar, ott találkozhat vele.

Az eset anatómiájának vizsgálatán és a pletykálkodás ősi ösztönének kielégítésén túl arra lenne jó ez a cikk, hogy vitaindítóként szolgálhasson. Van-e értelme és ha igen, mi az ISO-sításnak a piackutatásban? Ti ISO pártiak vagy ISO ellenesek vagytok? Miért?

 

Az ESOMAR Szabályzatának alkalmazása - mégsem folytatom a közlését

2010.08.04. 16:27 | esomar | Szólj hozzá!

Az ESOMAR Szabályzatának alkalmazása - mégsem folytatom a közlését

Bár sorozatnak szántam (és hogy kiábrándítsalak nyájas olvasó, főként mert ez az eddigi egyetlen ESOMAR dokumentum a kezemben, ezért írtam róla) mégsem folytatom. Egyrészt látom, ez a száraz anyag nem mozgatott meg senkit. Másrészt volt egy érdeklődő, aki azzal a panasszal élt e-mailben, hogy telefonon valamely versenytársa a nevében hív fel interjúalanyokat. Sajnos sem az e-mailemre, sem a telefonhívásomra nem válaszolt, így nem tudtam abban segíteni, hogy az ESOMAR el tud-e járni az ügyben.

Különben is a piackutatás jövő izgatóbb és derűsebb lesz, mint az ESOMAR szabályzata, felülvizsgálati eljárásrendje.

A szemmozgás-követéses vizsgálatok egy része legalábbis ezt ígéri. Videó mellékelve kattintás után (lehet átköltözöm a blogspotra)

 

Odüsszea Athénba - a 2010-es kongresszus

2010.08.03. 14:34 | esomar | Szólj hozzá!

Címkék: kongresszus athén 2010

Kedves olvasóim!

(Ezt a posztot már egy hete, a lábadozásom alatt megírtam, de hála a blogmotornak, nem tudtam kirakni. Aztán csak most kapartam elő a tennivalóim közül.)

Mint minden évben az idén is megrendezi az ESOMAR az éves kongresszusát, az idén Görögországban.

Ezúton kérek mindenkit arra, hogyha tervezi a kongresszuson való részvételtét, akkor írjon nekem, próbálok segítséget nyújtani minden tekintetben. Ha nem vesz/veszel részt a kongresszuson és van valami megosztható véleménye/d ezzel kapcsolatban, akkor írjon/írj ide a megjegyzések-kommentek közé, nagy segítséget jelentene a jövőbeli szervezéshez.

A vezérgondolata a kongresszusnak a piackutatás változó arca lesz. Az áttekintő gondolatsort nagyjából ide idézem:

A piackutatásban ható változás előterében a tranzakcionális kutatásból a relációs kutatásba való áttérés áll.

A technológiai fejlesztések, a társadalmi változások és a jelenlegi gazdasági válság új erőteret alkotnak – amely kihívást intéz a piackutatás és a marketing "hagyományos" tudása felé.

A piackutatás arca változik és vele együtt mindaz a sok a megközelítés és módszer, amiket alkalmazunk. Az együttműködésen alapuló kapcsolatokon, az aktív meghallgatáson, a fokozott párbeszéden és megfigyelésen keresztül nyeri el a piackutatás pozícióját és fejleszti változatos, új és hagyományos készség-készletét, hogy megfelelhessen ezeknek a legújabb igényeknek és hogy biztosítsa azt, a piackutatás hozzáfejlődik és alkalmazkodik ehhez az új üzleti világhoz.

Ahogy egy új évtizedbe lépünk be, nekünk, mint iparágnak meg kell állnunk egy pillanatra, és leltárt kell készítenünk - hogy szembenézzünk a múltból eredő kutatásainkkal és megközelítéseinkkel, hogy különbséget tegyünk érzékelés és a valóság között, és hogy meghatározzuk, mit hoz a jövő.

ESOMAR ezért büszkén jelenti be, éves konferenciáját Odüsszea 2010 - A piackutatás változó arca címen Athénban tartja, amely a kritikai gondolkodás szülőhelye és ahol a modern kultúrát megalapozták.

Back to life, back to reality

2010.07.19. 11:41 | esomar | 1 komment

Kedves olvasóim!

Ha még maradt valaki, aki rajtahagyott az RSS-én. Sajnos az elmúlt hónapokban nem csak az ESOMAR képviselet, hanem a privát életem és a munkám is megnysínylette, hogy egyre sűrűsödő gyakorisággal és rettenetes fájdalmakkal epegörcsök vettek elő. Egy-egy ilyen görcs után nagyjából egy hétig nem is voltam semmire sem alkalmas. Most pénteken kisebb nehézségekkel, de sikerült kioperálni a rendellenesen fejlődött epehólyagomat, illetve a benne nagy sebességgel szaporodó köveket is. Ma már ki is jöttem a kórházból. Egyre jobban vagyok és reményeim szerint képes leszek újra teljes gőzzel dolgozni.

Nem mellékesen június 8-án megszületett harmadik gyermekünk Mészáros Simon Benjámin. Mindenki boldog és egészséges.

 

Az ESOMAR Szabályzatának alkalmazása - B oldal

2010.04.27. 10:39 | esomar | Szólj hozzá!

Kedves olvasóim, elnézést a késlekedésért, beteg vagyok két hónapja, főleg az életfenntartó funkciókra koncentrálok ;). Hamarosan visszatérek, ha a telepek töltöttsége ezt lehetővé teszi.

 

J