magyar ESOMAR napló

Mészáros József piackutató szakember vagyok. Megpályáztam és elnyertem az ESOMAR (a piackutatás nemzetközi szervezete) nemzeti képviselői posztját. Ezt a felületet a hazai ESOMAR közösséggel és a piackutatási szakmával való kommunikációra használom.

Friss topikok

Linkblog

Régiós nagyobb ESOMAR esemény 2012-ben

2011.04.08. 15:45 | esomar | 1 komment

Anna Alúval (fejlesztési és rendezvény igazgató az ESOMAR-nál) beszéltem a héten, és a múlt héten, aki arról kérdezett, hogy milyen lehetőségeket látok egy nagyobb regionális rendezvény megszervezésére. Nagyon szívesen venném, ha ti is elmondanátok a véleményeteket. Előre is köszönöm!

Akkor a főbb kérdések:

- Mi legyen, mi lehetne a témája a rendezvénynek?

- Kell-e, hogy a rendezvény a keleti fejlődő gazdaságokra fókuszáljon?

- Legyen inkább általánosabb, szakmaibb témának a középpontban állnia?

- Mi lehetne a három legfontosabb téma?

A bejegyzés trackback címe:

https://esomar.blog.hu/api/trackback/id/tr102809867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Forecast Research - www.forecast.hu · http://piackutatas.blog.hu 2011.05.02. 21:19:32

Bár mi jelenleg nem vagyunk tagok – valamikor voltunk –, azért elmondom mit gondolok erről. A fő téma ugyanaz lehetne, mint ami más – fejlettebb – piacokon is foglalkoztatja a kutatókat. Magyarország sem sziget, a globális trendek késéssel ugyan, de ideérnek.

Válaszadói hajlandóság csökkenése, csináld-magad (DIY) trendek, közösségi média szerepe, idegtudományok alkalmazhatósága, mobiltelefonos kutatások lehetőségei, „élménykutatás” – kutatások eljátékosítása, új technológiák – új platformok a kutatásban (okostelefonok, tabletek), adatelemzésben-adatbányászatban rejlő kihasználatlan lehetőségek, mesterséges intelligencia-adatgyűjtő/elemző robotok a weben... Na, ez már több, mint három... És hol van még 2012 ??
süti beállítások módosítása