magyar ESOMAR napló

Mészáros József piackutató szakember vagyok. Megpályáztam és elnyertem az ESOMAR (a piackutatás nemzetközi szervezete) nemzeti képviselői posztját. Ezt a felületet a hazai ESOMAR közösséggel és a piackutatási szakmával való kommunikációra használom.

Friss topikok

Linkblog

Odüsszea Athénba - a 2010-es kongresszus

2010.08.03. 14:34 | esomar | Szólj hozzá!

Címkék: kongresszus athén 2010

Kedves olvasóim!

(Ezt a posztot már egy hete, a lábadozásom alatt megírtam, de hála a blogmotornak, nem tudtam kirakni. Aztán csak most kapartam elő a tennivalóim közül.)

Mint minden évben az idén is megrendezi az ESOMAR az éves kongresszusát, az idén Görögországban.

Ezúton kérek mindenkit arra, hogyha tervezi a kongresszuson való részvételtét, akkor írjon nekem, próbálok segítséget nyújtani minden tekintetben. Ha nem vesz/veszel részt a kongresszuson és van valami megosztható véleménye/d ezzel kapcsolatban, akkor írjon/írj ide a megjegyzések-kommentek közé, nagy segítséget jelentene a jövőbeli szervezéshez.

A vezérgondolata a kongresszusnak a piackutatás változó arca lesz. Az áttekintő gondolatsort nagyjából ide idézem:

A piackutatásban ható változás előterében a tranzakcionális kutatásból a relációs kutatásba való áttérés áll.

A technológiai fejlesztések, a társadalmi változások és a jelenlegi gazdasági válság új erőteret alkotnak – amely kihívást intéz a piackutatás és a marketing "hagyományos" tudása felé.

A piackutatás arca változik és vele együtt mindaz a sok a megközelítés és módszer, amiket alkalmazunk. Az együttműködésen alapuló kapcsolatokon, az aktív meghallgatáson, a fokozott párbeszéden és megfigyelésen keresztül nyeri el a piackutatás pozícióját és fejleszti változatos, új és hagyományos készség-készletét, hogy megfelelhessen ezeknek a legújabb igényeknek és hogy biztosítsa azt, a piackutatás hozzáfejlődik és alkalmazkodik ehhez az új üzleti világhoz.

Ahogy egy új évtizedbe lépünk be, nekünk, mint iparágnak meg kell állnunk egy pillanatra, és leltárt kell készítenünk - hogy szembenézzünk a múltból eredő kutatásainkkal és megközelítéseinkkel, hogy különbséget tegyünk érzékelés és a valóság között, és hogy meghatározzuk, mit hoz a jövő.

ESOMAR ezért büszkén jelenti be, éves konferenciáját Odüsszea 2010 - A piackutatás változó arca címen Athénban tartja, amely a kritikai gondolkodás szülőhelye és ahol a modern kultúrát megalapozták.

A bejegyzés trackback címe:

https://esomar.blog.hu/api/trackback/id/tr112195842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása