magyar ESOMAR napló

Mészáros József piackutató szakember vagyok. Megpályáztam és elnyertem az ESOMAR (a piackutatás nemzetközi szervezete) nemzeti képviselői posztját. Ezt a felületet a hazai ESOMAR közösséggel és a piackutatási szakmával való kommunikációra használom.

Friss topikok

Linkblog

Friss, ropogós ESOMAR hírek

2010.03.02. 23:34 | esomar | Szólj hozzá!

Mélyen tisztelt kollégák, kedves tanulóifjúság!

Mégsem a beharangozott témával folytatom. Helentől kaptam egy levelet. Ez a tartalma:

Az ESOMAR egy új kezdeményezést indított. A legutóbbi felmérésben a tagok javasolták a fiatalabb kutatókkal való kapcsolat erősítését. Ezért az ESOMAR-ban úgy határoztak, hogy a 'Tehetséget Nevelni' nevű kezdeményezés alá (Developing Talent Initiative), ilyen címszó alatt szélesebb ernyő alá vonnak, gyűjtenek néhány tevékenységet. Ez azt jelenti, hogy márciustól a lent részletezett módon az ESOMAR ajánlatokkal és szolgáltatással kifejezetten a fiatalabb kutatók felé nyit:

1. Március elsejétől egy új tagsági forma (Graduate / Young professional membership) segíti, hogy a 30 alatti kutatókat, fokozatos módon bevonják az ESOMAR tevékenységébe. Ettől az ESOMAR azt reméli, hogy a friss vér mozgást visz a szakmai életbe (a fiatalok sokat okosodhatnak a tapasztalt kollégákkal töltve idejüket, a tapasztalt kollégák meg legalább a szemüket legeltethetik a fiatalokon - legalábbis ilyen szimbiotikus kapcsolatot véltem felfedezni, például ESOMAR workshopok során).

2. Szintén március elsejétől indul az ESOMAR Az Év Fiatal Kutatója díj programja (ESOMAR Young Researcher of the Year Award). Ez a díj azért jött létre, hogy a fiatal, okos kutatókollégák megmutathassák, hogyan teheti jobbá világunkat a társadalmi kérdések kutatása. A beküldött kutatási projekteket nemzetközi bírálóbizottság bírálja el, és a díjat elnyerőt Az Év Fiatal Kutatója díjjal ruházzák fel. A 2010-es társadalmi témák a HIV/AIDS, a fenntartható energia és a digitális megosztottság.

3. ESOMAR egy új FaceBookos vitafórum csoportot is indít, amelyet a "Tehetséget Nevelni" kezdeményezésbe tartozó tevékenységekre szán

4. ESOMAR világszerte aktívan közeledik az egyetemek felé, hogy minél inkább bevonja őket a jövőbeli tevékenységeinkbe

5. Az ESOMAR továbbra is világszerte kínálja A Jövő Tehetsége és az (a piackutatási) Iparág Találkozása (Future Talent Meets the Industry) (vagyis a diákok rendezvényeken) programot. Az ESOMAR akadémiai partnerlistája folyamatosan növekszik és erre törekszik a jövőben is.

Természetesen magam is aktívan keresni fogom a felsőoktatásban dolgozó partnereket, illetve a szakmai szereplőket,  de kedves kollégám, ha itt hamarabb olvasod a téged érdeklő dolgokat, légy bátor, és keress meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://esomar.blog.hu/api/trackback/id/tr101804539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása